Tillsättningsperiod 1

Engagera dig i Uppsala Systemvetare!

Uppsala Systemvetare lanserar för första gången någonsin en tillsättningsperiod för HT19-VT20! Vill du förgylla din studietid i Uppsala, träffa nya personer, få en meriterande erfarenhet på CV:t och gå på exklusiva sittningar och event? Då ska du engagera dig i Uppsala Systemvetare som aktiv medlem! Nedan följer en lista med de poster som föreningens utskott utlyser.

Vad är du bra på? Vad vill du lära dig mer om? Vad brinner du för? Det finns en roll för alla! Så tveka inte, sök på en gång! Frågor angående rollerna ställs bäst till varje utskott eller till info@uppsalasystemvetare.se!


Näringslivsutskottet

Lunchföreläsningsansvarig

Antal: 1st
Beskrivning: Rollen innebär att man håller i de lunchföreläsningar som utskottet arrangerar tillsammans med olika företag. Föreningen har i snitt en till två lunchföreläsningar per månad. Lunchföreläsningsansvarig ansvarar för att hälsa alla välkomna och ge en snabb introduktion till föreläsaren. Inför varje föreläsning behöver även sal bokas och lunch beställas hos Humlan. Den som har denna roll får en unik möjlighet till personlig kontakt med de företag som föreläser. Hen kommer vara ansvarig för att ta emot företagsrepresentanterna och vara föreningens ansikte utåt gentemot dem.
Tidsperiod för rollen: November 2019 – fram till nästa tillsättningsperiod.
Förkunskaper: Denna roll kräver ingen tidigare erfarenhet utan har tydliga och enkla återkommande rutiner.

Projektledare företagskvällen

Antal: 1st
Beskrivning: Företagskvällen är föreningens största företagsevenemang med upp emot hundra studenter och 4-5 företag på plats. Företagen kommer med ett case liknande de som ofta dyker upp i rekryteringsprocesser. Kvällen är en fantastisk möjlighet för våra medlemmar att prova och förstå mer av vad som kan dyka upp under en rekryteringsprocess och att lära känna en potentiell arbetsgivare bättre. Rollen som projektledare är en stor möjlighet att bygga på sig erfarenhet av att leda, forma och driva projekt. Projektledarens viktigaste arbete är att se till att projektet går framåt och att stötta övriga projektmedlemmar i sitt arbete. Det viktiga är att binda samman och ha en överblick över arbetet med att ta in företag för kvällen och se till att salar bokas samt att mat beställs. Projektledaren kommer arbeta nära ordförande och vice ordförande i sitt arbete och kommer ha fullt stöd av näringslivsutskottet. Material från tidigare företagskvällar kommer även att finnas tillgängligt för att underlätta arbetet.
Tidsperiod: HT19 – Februari 2020
Förkunskaper: Då rollen omfattar ett större ansvar så är det bra och meriterande med tidigare erfarenheter av att arbeta i projekt, eller ha liknande erfarenhet från andra sammanhang. Erfarenhet är dock inget krav. Det absolut viktigaste är ett stort engagemang och ett tydligt driv för att skapa en lyckad företagskväll!

Projektmedlem Logistik Företagskvällen

Antal: 2st
Beskrivning: Företagskvällen är föreningens största företagsevenemang med upp emot hundra studenter och 4-5 företag på plats. Företagen kommer med ett case liknande de som ofta dyker upp i rekryteringsprocesser. Kvällen är en fantastisk möjlighet för våra medlemmar att prova och förstå mer av vad som kan dyka upp under en rekryteringsprocess och att lära känna en potentiell arbetsgivare bättre. Salar, Mat och dekoration! Det kan inte bli bättre. Det kommer vara några av de sakerna som logistik-gruppen kommer ansvara för i projektet. Denna roll är ett jättebra första steg att ta när det kommer till projektarbete. Det innefattar bl.a. att sätta menyn för kvällen, köpa in pynt och boka salar. I rollen kommer det finnas bra stöd från projektledare och näringslivs-utskottets styrelserepresentanter.

Tidsperiod: HT19 – Februari 2020

Förkunskaper: Det krävs ingen erfarenhet och är en god möjlighet att få en inblick och erfarenhet av vad projektarbete innebär. En rolig möjlighet att vara en del av ett fantastiskt event och otroligt rolig förening.

Projektmedlem Företagsrepresentant Företagskvällen

Antal: 3st
Beskrivning: Företagskvällen är föreningens största företagsevenemang med upp emot hundra studenter och 4-5 företag på plats. Företagen kommer med ett case liknande de som ofta dyker upp i rekryteringsprocesser. Kvällen är en fantastisk möjlighet för våra medlemmar att prova och förstå mer av vad som kan dyka upp under en rekryteringsprocess och att lära känna en potentiell arbetsgivare bättre. Arbetet som företagsrepresentant kommer i det första hand gå ut på att kontakta företag som kan vara intresserade av att delta på Företagskvällen. Företagen kan vara tidigare kontakter, medverkande eller företag som helt enkelt skulle vara roliga att ha där. Är man intresserad av knyta kontakter och prova på hur det är att arbeta med företagskontakt är det här en väldigt bra möjlighet. Stöd från projektledare och näringslivsutskottet kommer självklart att finnas, men rollen passar perfekt för den som vill ta egna initiativ. Som företagsrepresentant kommer man även under kvällen följa med ett företag och se till att de hittar sin sal och att de känner sig välkomna under hela evenemanget. En fantastisk möjlighet till personlig kontakt med en potentiell arbetsgivare!

Tidsperiod: HT19 – Februari 2020

Förkunskaper: Det krävs ingen erfarenhet och är en god möjlighet att få en inblick och erfarenhet av vad projektarbete innebär. En rolig möjlighet att vara en del av ett fantastiskt event och otroligt rolig förening.


PR-Utskottet

Fotograf

Antal: 2
Beskrivning: Rollen innebär att du som representant för Uppsala Systemvetares förening fotograferar event under terminen. Du som söker denna roll förväntas ha en egen kamera samt ett intresse av att fotografera. Förutom att fotografera så består arbetsuppgifterna av att behandla och sålla bland bilder. Rollen passar dig som inte varit engagerad tidigare.
Aktiv period: HT19-VT20

Producent Projektledare 

Antal: 1
Beskrivning: Som producent är din huvuduppgift att skapa promotionfilmer för större event. Erfarenhet att film och redigera är ett krav, föreningen tillhandahåller Adobe Premiere Pro men du förväntas ha egen utrustning för att filma. Arbetsuppgifterna varierar och innefattar allt från att komma på en idé till att planera och hitta eventuella skådespelare. Rollen passar dig som är driven och självständig samt har någon erfarenhet av att leda ett projekt.
Aktiv period: HT19-VT20

Merchandise-ansvarig

Antal: 1
Beskrivning: Som Merchandise-ansvarig sköter du all kommunikation mellan föreningen och dess leverantörer av handelsvaror, såsom T-shirts, tygpåsar, ryggsäckar med mera. Utöver detta sköter du de uppgifter relaterade till inköpen som t. ex insamlandet av uppgifter nödvändiga för beställningar och kontakt med föreningens Grafiker. Ingen tidigare erfarenhet krävs för denna roll. Rollen är bra för dig som inte varit engagerad tidigare. Notera att denna roll inte är inblandad i designen och utformandet av handelsvarorna.
Aktiv period: HT19-VT20

Projektledare föreningsband/pin

Antal: 1
Beskrivning: Denna roll ansvarar för att designa högtidsaccessoarer åt Uppsala Systemvetare. Projektet är tillfälligt och löper fram till slutet av denna termin, en produkt ska finnas tillgänglig i början av vårterminen 2020. Som projektledare ansvarar du för att sammanställa en design samt att hålla nära kontakt med Merchandise-ansvarig. Högtidsaccessoarerna innefattar en systemvetarpin i olika utföranden, ett frackband samt en medalj. Uppdraget passar dig som som varit engagerad tidigare eller har erfarenhet att arbeta i projekt.
Aktiv period: HT19


Utbildningsutskottet

SamSek-representant

Antal: 1
Beskrivning: Rollen innebär att du som representant för Uppsala Systemvetares förening ska delta på SamSek-möten. SamSek står för Samhällsvetenskapliga Sektionen och är en del av Uppsala Studentkår som Uppsala Systemvetare tillhör och vår kontakt med fakultetet. De brukar bjuda på kaffe, fika och även ha kickoffer med goda middagar! Möten sker två gånger i månaden. Inga tidigare förkunskaper krävs (!) men det kan vara bra om man har ett intresse för vår utbildningsstandard.
Aktiv period:​ HT19-VT20

Pluggstugeansvarig

Antal: 2
Beskrivning: Denna roll innebär att planera och genomföra pluggstugor, hjälpa studenter och samla studenter som kan lära ut. Du behöver inte älska att stå i rampljuset, men om rampljus är något du gillar så är detta en plats du kan få glänsa på! *blingbling*  Finns även gott om utrymme för mingel om det istället är något som lockar 😉 Ett jättebra sätt att få en fot in i föreningen och ingen tidigare erfarenhet krävs.
Aktiv period:​ HT19-VT20 

Studierepresentant i programrådet

Antal: 2
Beskrivning: Som studentrepresentant i programrådet går du på möten och representerar Systemvetarprogrammet. En förutsättning för att lyckas är att du är med och aktiv i Utbildningsutskottet! Programrådsmöten brukar vara endast 2-3 st/termin (dvs. inte alls många). Denna roll kräver inga förkunskaper och det enda som du behöver ha med dig är “ditt huvud” (citat: studierektor Anneli<3). Varför denna roll? Svar: Bra merit och intyg delas ut! Ett sätt för dig att få insyn i institutionen, träffa medievetare och vara (verka) viktig!
Aktiv period:​ HT19-VT20


Eventutskottet

Klubbverk

Antal: 3 st
Beskrivning: Som aktiv i klubbverket kommer du hjälpa till vid US eventutskottets alla kommande event. Som generella klubbverkare kommer ni att jobba tillsammans med de ansvariga och deras områden inom klubbverket. Ni kommer vara en större grupp vilket betyder att många kommer hjälpas åt. Ett bra sätt att engagera sig och lära sig hur man arbetar inom eventutskottet.
Arbetsuppgifter: Planering av event, allt från lokalbokning, mat, underhållning, till administrativt till exempel skapa en budget för eventet.
Aktiv period: HT19-VT20
Förkunskaper: Krävs inga förkunskaper, detta passar dig som tycker det är roligt att planera event och att hjälpa våra medlemmar att ha en kul tid utanför studierna!

Inom Klubbverket kommer det även finnas 3 st ansvarsroller:

Pubrundeansvarig

Antal: 1st
Beskrivning: Det är du som är ansvarig för att det blir en pubrunda per termin.
Arbetsuppgifter: Boka dag, nationer, samt göra ett upplägg och planering för en pubrunda.
Förkunskaper: Krävs inga förkunskaper. Detta passar dig som vill prova på att hålla och planera event.
Aktiv period: HT19-VT20

Större event

Antal: 1st
Beskrivning: Det största uppdraget för denna person är att ansvara för en julfest. Du kommer även vara en hjälpande hand till ordförande/vice ordförande vid större event, såsom gasque eller bal.
Arbetsuppgifter: kan vara att boka lokal, planera mat, budget, underhållning och logistik kring föreningens event.
Förkunskaper: Krävs inga förkunskaper, men kan vara bra att vara organiserad och ha planerat något event innan och vara lite van att ta ansvar.
Period: HT19-VT20

Mindre event

Antal: 1st
Beskrivning:Event som är mindre och behöver inte innehålla festligheter. Det kan vara till exempel: fotboll, paintball, lasergame eller bowlingkväll. Mindre event som våra medlemmar kan göra tillsammans! Kräver inte mycket planering eller budget, fantasin sätter gränserna!
Arbetsuppgifter: Planera och genomföra mindre event för våra medlemmar! En eller några små event per termin!
Förkunskaper: Nej, om du har bra idéer för små event som vi kan hitta på. Du kan boka och planera in en dag- eller kvällsaktivitet samt sköta logistiken kring detta.
Period: HT19-VT20

Destination Unknown Projektgrupp

Antal: 3st
Beskrivning: Ansvariga ska planera en gemensam resa med US till våren, en okänd destination! Gruppen kommer att arbeta med ordförande och vice ordförande av eventutskottet men till största delen eget ansvar.
Arbetsuppgifter: Strukturera och planera en gemensam resa. Kunna göra en budget och en genomförlig plan både innan, men även under resan. Till exempel aktiviteter vi skulle kunna göra under resan, men även boka resa och boende etc.
Förkunskaper: Krävs inga förkunskaper. Helst ha planerat en gruppresa eller något större event innan, överlag ska vara planerad och organiserad, och taggad såklart!
Period: HT19-VT20


 IT-Utskottet

Utvecklare

Antal: 3st
Beskrivning: Som utvecklare kommer ni arbeta tillsammans med utskottet få uppgifter relaterade till webbutveckling. Det kan var allt mellan en liten ändring på hemsidan till större projekt som att bygga en adminsida till insparks-appen. Vid större projekt kan projektgrupp förekomma med flera involverade. Om du söker denna roll kommer vi anpassa den efter dig, så så länge intresset finns kommer det flyta på fint!
Förkunskaper: Ha grundläggande koll på html, css, javascript och valfri backend.
Passar dig som: Har hobbyintresse för att koda och vilja att lära sig mer.
Aktiv Period: HT19-VT20

Progpubsansvarig

Antal: 2st
Beskrivning: Som progpubsansvariga kommer ni tillsammans ha ansvar för att hålla kontakt med den nation/lokal som vi bestämmer att vi ska använda. Ni kommer tillsammans med utskottet planera aktiviteter och teman för kvällarna för att sedan vara där och se till att allt funkar som det ska. Vi siktar på att ha en progpub varje månad!
Förkunskaper: Inga!
Passar dig som: Vill engagera sig inom IT, men medverka i något mindre tekniskt än utvecklar-rollen.
Aktiv Period: HT19-VT20