Ansök till insparkslaget 2024

Vill du vara med och skapa en minnesvärd upplevelse för de nya reccarna? Nu är det äntligen dags för att ansöka till insparkslaget 2024! Anmäl dig med en motivering till varför just du ska få vara med och göra årets inspark oförglömlig! Du kan även nominera andra till rollerna som general och kapten. Du kan anmäla dig/nomineras till flera roller!

Anmälan stänger den 14:e mars, och intervjuer för kaptener och generaler sker 20 till 21 mars.

Har du några frågor? Maila info@uppsalasystemvetare.se.

Mer info om rollerna

General
Som general har du, tillsammans med en andra general, ansvar för hela upplägget för insparken, från början till slut. Du kommer vara med och fördela fadderlagen, planera insparken och leda den genom sitt utförande. Detta är en stor och viktig ledarroll. Du ska planera genomförandet, leda kaptenerna och samtidigt ha koll på att allt går bra med faddrar och reccar samt att alla mår bra och har kul. Du bär även det yttersta ansvaret för att insparken hålls inom ramarna för föreningens regler och policys.

Detta innebär att det krävs mycket tid och energi då du kommer börja ditt arbete redan direkt efter att du tillträtt i rollen under våren. Majoriteten av arbetet bör vara redo innan sommaruppehållet för att insparken ska kunna bli så bra som möjligt. Det kan dock komma att krävas att hålla några bollar i rullning under sommaren för att säkerställa att allting är klart när de sista förberedelserna görs i augusti och insparken närmar sig. En otroligt rolig och utmanande roll som definitivt ger dig nya erfarenheter!

Kapten
Som kapten ansvarar du för ett av de fyra insparkslagen. Denna roll lämpar sig för dig som är organiserad, social och har goda ledaregenskaper. Du har löpande kontakt med de andra tre kaptenerna samt med generalerna kring upplägg/schema och ansvarar för att ditt lag är informerat och peppat under hela insparken. Tillsammans med dig kommer du sedan att ha ett antal faddrar som också är dedikerade till ditt lag, men ansvaret ligger hos dig att hålla ihop allting.

Detta innebär att du kommer behöva avsätta lite tid under våren för att stötta generalerna i planeringen, än mer tid under perioden innan insparken (i augusti/september) samt närvara under alla dagar av insparken.

Fadder
Som fadder är du en del av ett av de fyra insparkslagen och verkar för att alla nya reccar ska känna sig välkomna och delaktiga. Du kommer att jobba i tight samarbete med de andra faddrarna i laget samt med lagets kapten. Ditt huvudsakliga fokus är att bidra med en god stämning och sammanhållning i gruppen, se till att alla känner sig taggade samt att hjälpa till med struktur och upplägg tillsammans med lagets kapten.

Detta innebär att du främst medverkar under insparkens dagar, men det kan även komma att tillkomma visst arbete i förväg.

Camera Crew
Som Camera Crew har du en väldigt viktig roll i att dokumentera insparken. Bilderna som tas under insparken blir väldigt roliga minnen och ju fler bra bilder som tas desto mer värde skapar vi för de nya studenterna.

Uppsala systemvetare har en kamera som går att låna och har du kunskaper av att redigera och hantera bilder eller klippa videos så är det ett plus, men absolut inget krav!

Detta innebär att du bör vara på plats varje dag under insparken, varje missad bild är ett förlorat minne. Du bär det yttersta ansvaret för att allt dokumenteras under insparkens genomförande och att bilder tas varje dag. Det krävs inte så mycket arbete i förväg, mycket arbete under insparken och en del efterarbete kommer att behövas.

Dansansvarig
Som dansansvarig kommer du att, vid sidan om din andra roll i insparken, dessutom vara med och skapa den reccedans som lärs ut till insparkslaget och alla reccar. Du kommer med förslag på låtar som lämpar sig för reccedansen och du kommer utifrån detta sedan att vara ansvarig för skapandet av själva dansen. Slutligen blir du delaktig i att spela in en video för detta och att lära ut den till resten av insparkslaget.

Detta är främst ett arbete som görs innan sommaren.

Ölis
Du som går sista året på kandidaten alternativt en masterutbildning under 2024/2025 kan anmäla dig som ölis, och får då med din projektgrupp ansvara för en eventdag under insparken. Detta är ett perfekt sätt att lära känna reccarna, och skapa den fina relation årskurser emellan som vi värnar om i Uppsala Systemvetare.