US: Tech Accelerator tillsammans med J&J från Microsoft

Näringslivsutskottet, Utbildningsutskottet och IT-utskottet bjuder in till den första upplagan av US: Tech Accelerator!
 
– Har du funderat på att bygga en app men vet inte var du ska börja?
 
– Undrar du över molnet och vad det egentligen ska vara bra för?
 
– Är du nyfiken på AI?
 
US: Tech Accelerator är en utbildning under fyra tillfällen (7:e, 9:e, 14:e och 16:e oktober) och kommer att hållas av Johannes Vesslén Weijler och Johan Bragner, konsulter för Microsoft Consulting Services. De pluggade även systemvetenskap i Uppsala mellan 2013-2016. De hoppas på att kunna väva ihop det vi lär oss idag med vad arbetsmarknaden kräver.
 
“Under fyra workshopkvällar kommer vi tillsammans att bygga en app från start till mål. Vi kommer att gå igenom vad en modern applikation kan bestå av och lämna utrymme till frågor och funderingar.
 
Vi vill att alla oavsett kunskapsgrad ska känna sig välkomna och hoppas kunna brygga gapet mellan utbildning och era senare karriärer.
 
Vi hoppas verkligen att du vill hänga med oss under dessa fyra kvällar!
 
// Johan & Johannes”
 
Varje tillfälle kommer att inledas med en kort dragning om kvällens tema och resten av tiden blir laboration. Det kommer att vara högt i tak och fritt fram för både små och stora frågor.
 
Utbildningen kommer under alla fyra kvällar att hållas i datasal F332 mellan kl 17:00 – ca 19:00 och det är fritt fram att ta med sin egen dator eller använda någon av de vi har i skolan. Värt att notera är dock att vi kommer att använda oss av program som redan finns tillgängliga på skolans datorer. Johan och Johannes kommer att förse oss med allt material och man kan välja att jobba enskilt eller i grupper om 2 eller 3.
 
Platserna är högst begränsade (!!) och kvoteras baserat på årskurs (treorna har alltså något fler platser) och det är först till kvarn som gäller. Du kommer att få ett mail som bekräftar om du fått en plats eller inte.
 
Anmälan är som vanligt bindande, men då workshoptillfällena bygger på varandra är det extra viktigt denna gång att man är tillgänglig och faktiskt kommer under alla fyra tillfällen!
 
Vi är supertaggade på att Microsoft vill göra detta tillsammans med oss och hoppas att ni är det också! 🙂