Företagskvällen 2019

Välkommen till Uppsala Systemvetares företagskväll 2019!

Företagskvällen är en kväll där du som systemvetarstudent står i centrum. Tillsammans med fyra stycken företag kommer du att få vässa dina kunskaper genom att köra case-lösning. Varje företag kommer att ha ett unikt case som kretsar kring deras verksamhet.

Kvällen börjar med en buffé i Humlan, därefter kommer företagen att presentera sig och vilket case de kommer att köra. Efter detta får du välja det case som intresserar dig mest och köra det i mindre grupp tillsammans med företagen. Efter det bjuds du på kaffe i lokstallarna och får chansen att mingla med alla de andra företagen.


Företagen som närvarar på företagskvällen 2019 är:

Polisen:

Polismyndigheten är, som kanske bekant, den sammanfattande benämningen på de offentliga myndigheter som har till huvuduppgift att upprätthålla allmän ordning och säkerhet samt bekämpa brott. Något som kanske inte är lika välkänt är just det faktum att systemvetare ses som väldigt attraktiva för Polisen. Det finns en rad olika arbeten som systemvetare hos Polisen, bland annat inom den IT-forensiska sektionen

Sogeti:

Sogeti är ett företag inom Capgemini-koncernen för konsulttjänster inom framförallt IT och engineering. Sogeti samlar mer än 27 000 yrkesverksamma i 13 länder. 1150 stycken av dessa finns i Sverige företagets 21 svenska kontor. Sogeti levererar lösningar i bland annat Cyber Security, Cloud, Automation och Digital Customer Experience.

Exsitec:

Exsitec är specialister på verksamhetssystem som minskar administration och förenklar beslutsfattande, så som affärssystem, beslutsstöd och verksamhetsspecifika webbapplikationer.

De hjälper företag att välja rätt IT-system som också anpassas efter kundens verksamhet, de ser till att allt fungerar tillsammans och tar ansvar efter leveransen. Exsitec använder sig av marknadsledande system som Visma Business, Visma.net, QlikView/Sense, Mobigo och MediusFlow.

Uppsala Lokaltrafik:

Kollektivtrafikförvaltningen UL bedriver och utvecklar kollektivtrafiken i Uppsala Län och angränsande områden. UL utvecklar bland annat deras mobila applikation som låter deras resenärer planera och betala för deras resa i mobilen.


Schema för kvällen:

17:00 – 18:00 Buffé i Humlan.
18:00 – 19:00 Samling i hörsal, välkomnande, Företags/Case-presentation 10 min per deltagande företag.
19:00 – 20:45 Case med företagen i mindre grupp.
20:45 – 21:30 Mingel med alla företagen i Lokstallarna.