Alumnkväll med IM-alumn – Big Data och den stora världen!

Välkommen till Alumnkväll med IM-alumn den 16/11, där vi får besök utav Christoffer Waldenström och Joakim Medin som kommer hålla varsin föreläsning.

Presentation av föreläsare: 

Christofer Waldenström – Kan krossade karameller verkligen vara något att göra ett mobilspel om? Eller bubbelhäxor? Och hur vet man att de förändringar man gör i spelen verkligen gör dem bättre?

Christofer Waldenström är fil. dr. i data- och systemvetenskap och har en systemvetarexamen från Uppsala universitet. Under de senaste åren har han arbetat med spelanalys på King vars spel spelas av över 300 miljoner människor varje månad. Kom och lyssna på hur det är att jobba i en miljö där datadrivet beslutsfattande i stor skala är en del av vardagen och hur King gör för få det att funka – tekniskt, organisatoriskt, och kulturellt.

Joakim Medin – Frilans i konfliktområden

Joakim Medin har en lärarexamen och journalistutbildning vid Uppsala universitet. Direkt efter studierna for han till Mellanöstern för att rapportera om krig och konflikter. Alltid som frilans, istället för att söka fast tjänst – på gott och på ont. Hör honom berätta om fältarbetet och när traditionella medier misslyckats med att rapportera från den stora världen.

Poster med information